Utgivningar

UTGIVNINGAR

VILLANDE SKOG


En CD-bok om skogen förr och nu. Efter 30 års arbete med Skymningsspelet Huldrans Natt i urskogen har Nina Nu Wesemeyer och Richard Wesemeyer från föreningen Jordnära Kultur, tillsammans med geologiprofessorn och spelmannen Bosse Olofsson från AQUATER gett ut denna CD-bok Villande skog. 


Boken innehåller unika bilder ur skogens historia, minne från fäboden, kolmilan och svedjebruket. Möten med det okända - vilda djur, rövare och skogsrået. Kura skymning i det inhägnade torpet, med dagens tankar och skogens fågelliv, årstidernas växlingar och självhushållning.


Musiken följer bilderna och med Grågyllings unika, naturliga sound besjungs skogens olika värden, minnen, liv, bär, träd, mossa - och möjligheten att kunna gå vilse i skogen.


"Detta är ett imponerande och djupt inkännande arbete om en viktig del av vårt kulturarv. Bara att lyssna och följa med på en spännande tidsresa."

- Bo Bjelvehammar, LIRA. 

Läs hela recensionen här.


Kostnad för bok och musikCD 220 kr + porto.

För beställning, se nedan

KÄLLFLÖDE


I denna stämningsfulla CD-bok av och med folkmusikduon Grågylling (Bosse Olofsson och Nina Nu Wesemeyer) finns äldre och nyskrivna sånger, dikter och låtar som alla handlar om naturen, och källan i synnerhet..


Med nära sång, mandola, harpsicle, fiol och pipor besjunger de inte bara vattenkällan,men också källan till inspiration, till tro och till livet självt.


Bosse Olofsson, som också är professor i miljögeologi, delar i materialet med sig av sin syn på källorna. I korsbefruktning med Nina Nu Wesemeyers konstnärskap. I ord, bild och ton, hyllas källor och inre källflöden ur naturvetenskapliga, poetiska och kulturhistoriska perspektiv.


"Olofsson och Nu är erfarna och mycket skickliga musiker och kompositörer och radar upp den ena fina låten efter den andra, med stark förankring i svensk folkmusik...Det hela är lika ambitiöst som välgjort"

- Rasmus Klockljung, LIRA

Läs hela recensionen här


Kostnad för bok +musikCD 150 kr+porto.

För beställning, se nedan

Beställningsinformation

Beställ antingen via email och faktura till info{at}aquater.se eller via vårt info-formulär. Ange ditt namn och adress.Eller betala direkt angivet belopp med SWISH till 070 3617652 och ange namn och adress i meddelandefältet.

Priser:                                                         kr

Villande skog (bok+musikCD)              220 + porto (30)        =250 Kr

Källflöde (bok+musikCD)                      150 + porto (30)         =180 kr

Båda                                                        350 + porto (30)         =380 kr

Faktureringskostnad (vid faktura)       30 kr