Musik

MUSIK

GRÅGYLLING


Grågylling är namnet på en gammal äppelsort men det är också namnet på gruppen som funnits i mer än 20 år och som främst består av Nina Nu Wesemeyer och Bosse Olofsson. Nina är sångerska, aktör och spelkvinna med djupa rötter i tradition, lyrik, och religion. Förutom sin mjuka, varma och ljuvliga röst spelar hon fiol, flöjter, munspel, kohorn och rytminstrument. Hon är även inspiratör och producent med stor tillit till livet, andningen och människans möjligheter. Bosse är sångare och spelman med främst fiol, mandola, mandolin, nyckelharpa, munspel, mungiga, flöjt, horn och rytminstrument som uttrycksmedel.


Grågylling spelar klarvaken lyrisk folkmusik från den svenska folkmusikskatten och starkt inspirerad av den svenska naturen, skogarna och de flödande källorna. Grågylling har givit ut CDn “Landa mjukt”, CD-boken “Källflöde” samt nyligen CD-boken "Villande Skog."


Mer information om Grågylling och också möjligheter att boka gruppen till event för företag, organisationer mm finns hos kulturföreningen Jordnära kultur.


Mer info finns även på sidan Utgivningar.

HÄRMEDJÄMT


Folkmusikgruppen HärMedJämt består av Micke Löfroth, Agneta Wiberg, Janne Levander och Bosse Olofsson. Musiken kommer vanligtvis från Härjedalen, Medelpad och Jämtland i centrala Sverige, vilket har gett gruppen namnet HärMedJämt, men musiken kommer också från själen och hjärtat och den är formad den på gruppens eget dansanta sätt. Musiken varierar från lugna, vackra polskor till intensiva och snabba springlekar. Den är färgad av de stora skogar, vilda forsar och vidsträckta myrar som bygger upp landskapen. Musiken är bevarad genom en lång tradition av kända och okända spelmän och spelkvinnor från 1800- och 1900-talen fram till idag. Gruppen tar gärna spelningar, såväl konserter som dansspelningar, i det stora och lilla formatet.


Besök gärna HärMedJämts egen hemsida.

.

SPIRITUS MUNDI


Spiritus Mundi bjuder på blandad svensk folkton med improvisation, irländskt och klezmer. En del av gruppens repertoar kommer från själen och är skriven av  gruppens medlemmar.


Spiritus Mundi består av Camilla Gölstam, Lennart Holmberg, Anders Mattsson och Bosse Olofsson. Gruppen spelar gärna i många olika sammanhang, såväl i konsertformat som till dans. 


Vill du veta mer om gruppen eller beställa gruppen för ett event kan du kontakta info@aquater.se.

ÖVRIGA GRUPPER OCH ARTISTER


StringFigures är en folkmusikduo som gärna spelar till dans eller konsert. Gruppen består av Elise Mae Nuding och Bosse Olofsson och spelar främst fioler och mandola. Samspelet är av central betydelse och duon spelar ofta glittrande eller vackra polskor från Dalarna, Medelpad och Härjedalen.  Duon kan beställas via info@aquater.se.


Bosse Olofsson uppträder gärna som soloartist på bröllop, begravningar och till dans.  Han skriver och framför även egna låtar till gitarr, fiol och mandola. Han kan beställas genom info@aquater.se.